Вратите като израз на индивидуалност

Съвременните производители на врати предлагат огромно разнообразие от модели – плътни, остъклени, едноцветни или съчетаващи различни цветове и декоративни елементи, с дискретни или с акцентиращи аксесоари…

За по-голяма част от хората процесът на изработка на вратата, както и зараждането и реализирането на самата идея за външния й вид, са напълно чужди и не представляват никакъв интерес – за тях е важен единствено крайният резултат, който могат да видят, да пипнат и да използват. Обикновено това са хора с усет за красивото и елегантното, но страдащи от пълна липса на въображение. Те влизат в магазин за врати, оглеждат внимателно изложените мостри и избират тази, която им допада най-много – бързо, лесно и ефективно.

Врати и кухни в България – Борман – профил сайт в jimdofree.

kachestvena-staklena-interiorna-vrata

Има обаче и друг тип хора, които носят изкуството вътре в себе си и притежават ярка и неповторима същност, която имат нужда да изразяват в заобикалящата ги среда. Тяхното будно и трескаво мислещо съзнание не може да се примири с нещо стандартно, което е масово производство, те трябва да създадат свой собствен, уникален вариант, който да демонстрира чувствата и усещанията им.

Жилищата на такъв тип хора са пъстри и сякаш хаотични, или пък са изцяло тематични и посветени на определен мироглед. Вратите също влизат в това число, като се превръщат в някаква алегорична граница между външния свят и този, който създава съзнанието. Най-лесния начин за персонализиране е поставянето на различни декоративни елементи върху вратите или директното рисуване върху тях, както и покриването им с драперии или някакви други украси.

Всички тези методи обаче са нетрайни и представляват някакво временно решение, тъй като рано или късно прикрепващите елементи започват да губят способностите си и красотата се разваля.

От положителна гледна точка обаче това възможност за периодични корекции и промени спрямо конкретни настроения или поводи. При абсолютна убеденост за специфична визия на някоя врата, тя може да бъде изработена по поръчка в пълно съответствие с индивидуалните виждания, така че да се получи един истински шедьовър на въображението.

Предимствата се изразяват не само в уникалността на вратата, но и в гаранцията за многократно по-дълъг живот и в далеч по-добрата й функционалност спрямо всички приспособени варианти.

Недостатъкът, един-единствен, е свързан с доста по-високата цена на вратата, която все пак зависи от материалите и сложността на изпълнение. Но пък със сигурност си заслужава!