Входните врати при жилищните кооперации

Домоуправителите често се срещат с предизвикателството да подменят входната врата на блока. Членовете на етажната собственост също не правят изключение, защото от тях зависи какво ще изберат и всички се вслушват в тяхното мнение. Важно е да се постигне общ консенсус и да се направи адекватен избор. Колкото повече апартаменти има в кооперацията, толкова по-трудно може да се вземе такова всеобщо решение. Именно поради тази причина подмяната на входната врата често се отлага във времето.

Борман България в myspace bio.

Най-често се стига до две противоречия. Една част от живущите искат входа им да има сигурна и здрава врата, с която да гарантират спокойствието си. Другата част са хора, които имат свои собствени противовзломни врати и не разчитат на входната, затова не смятат че е нужно да дават толкова пари за нещо безсмислено според тях.

vhodna-vrata-zlaten-dab

Турска входна метална врата

Най-добрият вариант, който би задоволил и двете гореспоменати групи, е да се монтира метална врата, която да замени дървената. Тя ще бъде по-евтина от блиндираната, но със сигурност ще е по-надеждна от предшестващата я. Освен това, нейната визия също ще бъде много по-добра. В миналото са се използвали предимно дървени врати, но в днешно време те са загубили своите естетически качества и не изглеждат така, както тогава. Цветът им се е загубил, навярно са изкривени от слънцето и влагата, а това пречи и на функционалността им.

Металните врати са много по-добри, защото не се влияят от климата. Техния живот е по-дълъг, а визията им може да се освежи само с едно пребоядисване. Няма място за сравнение между двата типа врати, всеки знае че метала е много по-здрав и издръжлив от дървото.

Съществува и друг вариант за входна врата, която изглежда по-добре, но нивото на сигурност при нея е по-малко. PVC и алуминиевите врати често са предпочитани заради по-евтината си цена. По-леки са и са по-удобни за употреба от тежките железни врати и не се влияят от външните условия. Запазват визията си с времето, но в никакъв случай не могат да предложат защитата, която дават металните.

И двата вида врати могат да бъдат остъклени и плътни. Остъклението обикновено е здраво и защитено от счупване. По този начин се придава допълнителен чар на тези врати и те се отличават от старите и еднотипни модели, които със сигурност са омръзнали на всички живущи в кооперацията.