Предимства и недостатъци на дървената входна врата Борман

Дървените врати внасят усещане за стил и красота. Може би това се дължи на тяхната естествено дървена структура, естественият им цвят, тежестта и издръжливостта, която притежават. Те представят вас и вашия дом в добра светлина. Ето няколко характеристики на дървените врати Борман, които трябва да знаете, преди да решите да си монтирате такава за входна.

Врати Борман – профил на фирмата в about.me – представяне на фирма Борман България на международния пазар на вратите.

Предимства

Както е отбелязано по-горе дървената структура е една от най-привлекателните характеристики на дървената външна врата. Както и при дървените мебели, съществуват множество варианти на дърво, измежду които да избирате, когато става въпрос за вашата входна врата. Можете да имате всичко, от модерен и елегантен бамбук или тик до традиционния дъб или махагон или дори винтидж кедър или заплетен бор – заедно с още много селекции, които попадат някъде по средата. Панели за врати, корнизи и всяко едно нещо за дома, може да бъде изработено в дървото. Можете също да персонализирате вратата си с цветен лак или боя. Цветният лак е доста популярен избор, който ви позволява да съхраните естествената структура на  дървото.

Повечето от тези входни врати на Борман са от масивна дървесина или разполагат с твърда дървесна конструкция, което означава, че имате врата с най- добрата издръжливост и изолация. Това ще допринесе не само за справяне с проблемите на сигурността, а и с икономията на енергия, също така може да съдейства за намаляване количеството на шума, което идва отвън.

Друго атрактивно качество на дървените врати при Борман е, че те могат да бъдат изработени по поръчка, за да паснат на всеки отвор или да се скъсят до определен размер. В тази връзка, дървото е материал, който лесно да се обработва и всичко може да бъде направено така, че да отговори на вашите нужди. Можете дори да сложите прозорчета или изрязано пространство за стъклени вложки при поръчкова врата.

Недостатъци

Дървените врати изискват грижи и поддръжка, за да се съхрани техният добър външен вид  и качество. Така например, те трябва да бъдат запечатани преди или непосредствено след монтажа. Ако не изпълните тази важна стъпка, те могат да абсорбира влагата, която може да предизвика деформиране или набъбване с течение на времето. Ще трябва да се запечатват на всеки няколко години. По същия начин, може да се наложи да се минават с лак или боя през  няколко години, защото може да се появят белези от нормално износване с течение на времето.

Има друго важно нещо, дървените врати, заради тежестта си, увисват с течение на времето. Това може да се избегне с рутинна поддръжка или обновяване на обкова и рамката.