Най-добрият начин да имате безупречно чисти прозорци

Всяка една домакиня се интересува живо от категоричния отговор на въпроса колко често трябва да се почистват прозорците.

Специалистите казват, че всичко зависи от самите потребители. Някои хора обичат да почистват прозорците си всяка седмица, а други са доволни, когато извикат професионален чистач да дойде и да почисти прозорците отвътре и отвън, от горе до долу, два пъти годишно. Това е едно от онези неща, които могат да се разделят на пролетно и есенно почистване.

Собственик на почистваща фирма твърди, че повечето му клиенти избират почистване два или три пъти в годината. Определено през пролетта след дългата зима има много поръчки, а след това през лятото или в края на есента преди празниците.

Трик: Специалистите казват, че е добре да избягвате почистването на прозорците в горещ, слънчев ден. Всичко изсъхва много по-бързо и така остават следи. Така че се препоръчва да го направите в облачен ден.

Първо най-важното

За да започнете, е важно да изчистите района около прозореца от завеси, дрънкулки и всички мебели, които може да ви попречат по време на почистването.

Една от големите грижи при почистване на прозорците е защитата на вашите подове и стени от вътрешната страна.

Лесни решения

След като районът е подготвен, специалистите съветват предварително да приготвите препаратите и да смесите разтвор от топла вода с малко сапун. Обикновено само една-две капки за литър е напълно достатъчно. След това вземете гъба и натъркайте прозорците докато се уверите, че е влязло в ъглите, чупките и пукнатините на прозореца. След това изчистете разтвора с гумена  чистачка и подсушете с чиста кърпа.

Съществуват много мнения за това как да се почистят прозорците без да се образуват пътечки по прозорците. Топла вода или студена? Оцет течен сапун? Вестник или хартиени кърпи?

Отговорът, разбира се, е очевиден, твърдят специалистите. „Няма правилен начин „. За изключително мръсни прозорци, добавете малко оцет или амоняк, така ще направите почистването по-лесно. Ако наистина има натрупване на мръсотия, оцетът ще направи отмиването й по-лесно.

Специалистите казват да се измият първо краищата на стъклото, изплакнете и след това измийте целия прозорец.

На следващо място, използвайте гумена чистачка, за да отстраните влагата, след това избършете с мека и чиста кърпа всеки няколко минавания с чистачката. За голям прозорец, използвайте голяма чистачка, с която да минете само с един замах. За  по-малките стъкла използвайте много по-малка гумена чистачка, подсушавайте след всеки няколко минавания.

За еднаквите по форма прозорци, намирането или създаването на специален размер гумена чистачка може да се окаже много по-удобно.