Нестандартни функции на вратите

Често поради липса на място или в резултат от някоя спонтанна идея за разкрасяване на интериора, вътърешните врати в жилището се оказват с новопридобити и нетипични за тях функции. Единственото, за което трябва да се внимава, е вратата да не бъде повредена.

Borman Bulgaria bio in Ted.

darvena-zakachalkaЗакачалка. При ограничение в пространството обикновено вратата е тази, която замества стенната закачалка – по един или друг начин. Дрехите могат да се премятат директно върху отвореното крило на вратата или да се закачат на дръжката. Тази редовна практика провокира производителите и на пазара вече има много удобни закачалки за врата, които се поставят върху горния ръб на крилото и разполагат с различен брой кукички за закачане. С тях се запазва повърхността на вратата, тъй като няма нужда да се дупчи или пробива, което значително би влошило качествата й.

Поставка за бележки. Вътрешната повърхност на входната врата е идеалното място за напомнящи бележки, когато излизате – списъкът за пазаруване; адресът, където отивате или просто послание към любимия човек, който тръгва по-късно за работа. Необходимостта да минете през вратата автоматично гарантира, че ще видите бележките, дори в бързината. Вратата на детската стая пък е добро място за списък със задачи от рода ”оправи леглото” и „прибери играчките”, както и за този със задължителните книгите за четене през лятната ваканция.

Стена на спомените. Освен върху вратата на хладилника, семейните снимки могат да се поставят и на всяка друга врата, създавайки изключително топла и уютна атмосфера. Не е необходимо да ровите в албумите или в компютъра си, за да се порадвате отново на някой любим момент, той ще е пред очите ви, когато го потърсите. За разлика от снимките в рамки, които стоят на стените или върху бюрото, тези върху вратата съвсем неангажиращо се залепват с тиксо и могат лесно да бъдат заменяни с нови, когато ви омръзнат.

zashtitno staklo schupenoПоле за творческа изява. Децата обичат да рисуват на всяка свободна повърхност, която достигат, и вратите не правят изключение. От тотално бедствие, можете да превърнете това в забавление, поставяйки подходяща врата на детската стая или просто оборудвайки я подобаващо. Достатъчно е да дадете на детето водни боички или измиващи се фулмастери, с които да развихри въображението си. Когато картината му омръзне, изтривате я и има място за следваща. Ако пък искате да я запазите, можете да поставяте върху вратата фолио или хартия, които да отлепвате и да заменяте с празно платно. Децата със сигурност ще се зарадват на това!