Как да спестите пари при ремонт на кухнята?

Можете да спестите много средства от домашния бюджет, ако сами монтирате кухненските си шкафове. Можете да повикате и приятелите да помагат.

Свалете предварително всички вратички и чекмеджета, за да бъде по- лесно да се монтират и да се избегне повреждането им.

Дислокация на фирма Борман България – международно призната страница.

Ще имате нужда от молив, рулетка и нивелир, за да отбележете точното разположение на шкафовете по стените.

По-лесно се инсталират горните шкафове като започнете първо от ъгъла.

Мястото на висящите шкафове се определя спрямо разположението на долните шкафове.

За да успеете да направите точни разрези за електрическите контакти, намажете кутията на контакта с червило, притиснете я здраво към мястото, където ще се монтира. Червилото ще се отпечата на шкафа. Пробийте основната дупка и дооформете с ножовка.

При пазаруване на уреди, търсете модели, които се разполагат на пода. Не забравяйте да попитате търговеца за гаранцията. Той може да е готов да удължи гаранцията, ако позволите да направи монтажа.

Магазинът, от който купувате уредите може да прави отстъпка, ако вземете всичките си уреди от тях.

Разберете дали не се предлагат отстъпки от търговците на едро при проектиране, изработване и монтиране от тях на кухненски шкафове. Така ще можете да проектирате кухнята на мечтите си без да харчите много.

Идете директно на мястото, където режат плотове. Там цените са по-ниски, ще можете да изберете подходящия материал и да поръчате необходимия размер.

За да свалите кухненските шкафове, ги развийте от стената и ги издърпайте. Не използвайте чук, ще бъде много по-чисто и шкафовете ще могат да се използват повторно.

Преди да предприемете каквато и да била реконструкция в кухнята, помислете кое къде да разположите, за да ви е удобно бързо да достигате до всяка една ключова точка.

Не винаги скъпите кухненски мебели са най- добрите. Търсете шкафове от материал, който лесно се поддържа. Не забравяйте, че ще готвите там по цял ден. Не си създавайте допълнителни грижи, купувайки шкафове, изискващи специална поддръжка. Кухнята е и мястото, където цялото семейство прекарва по- голямата част от деня. Нали никак няма да ви е приятно да следите непрекъснато къде децата оставят неизядените шоколадови десерти и да тичате след тях ужасени, че ще останат трайни петна.

Направете кухнята райското кътче за семейството. Нека всеки се чувства чудесно там.

Отделете време и за избора на правилната мивка. Ако предвиждате използването на съдомиялна, не взимайте прекалено голяма мивка. И без това всичко ще влиза в съдомиялната.

Ако сами не можете да се справите с ремонтните работи в кухнята, намерете строителна фирма, която ще изпрати екип. Той ще се ангажира с ремонта и почистването.