Стомана или фибростъкло за входните врати?

При избора на входна врата, един от основните фактори, който трябва да се има предвид, е материала на вратата. Трите основни материала, които са най-популярни са дърво, стомана и фибростъкло. Всеки материал има своите предимства, а някои имат своите ограничения в размера, дизайна, поддръжката и т.н. Поради повечето предимства, които имат дървените врати, двата най-препоръчвани материала за входни врати са стоманата и фибростъклото.

Фибростъкло

vanshna-vhodna-vrataВратите от фибростъкло врати станаха доста модерни в последно време. Те имат доста предимства пред останалите. Фибростъклото е тънко, не изисква поддръжка и е енергийно ефективно. Входните врати от фибростъкло не се нуждаят от финален завършек на покритието и могат да бъдат съобразени с вашите нужди.

Външен вид и дизайн

Съществуват разнообразни модели входни врати от фибростъкло. Една от най-големите особености на тези врати е, че те могат да бъдат проектирани да изглеждат точно като дървена врата. Ако намерите добър производител на врати от фибростъкло, ще се убедите, че няма да можете да намерите разликата между една истинска дървена врата и дървена имитация от фибростъкло. Към вратата може да бъде добавено и декоративно стъкло, както и бордови и хоризонтални елементи във всякакъв стил, ако желаете.

Вратите в София и България – от Борман.

Енергийна ефективност

Ако търсите врата, която ще бъде енергийно ефективна, най-добрият избор е вратата от фибростъкло. Фибростъклото е най-добрият изолационен материал. Вратите от фибростъкло действат като изолационен фактор във вашия дом, като същевременно осигурява естетичен вид на лицето на дома ви.

Цена

Вратите от фибростъкло са по- скъпи от стоманените. Въпреки това, тези врати не се нуждаят от поддръжка и няма да се надраскат, повредят, ръждясат или деформират без значение колко време ги ползвате. Предимствата на фибростъклото в крайна сметка надминават всички други материали за врати, предлагани на пазара и са по- трайни от стоманата и дървото.

Стомана

Входните метални врати са известни с устойчивия си и здрав материал. Стоманата сама по себе си не е толкова голям изолатор и затова стоманените входни врати обикновено трябва да  са изолирани, когато се използват за жилища.

Външен вид и дизайн

Стоманените врати имат лъскаво лице и много приятен външен вид, когато са боядисани правилно. Те могат да имат панели, които са или щамповани, или с удебелени релефи, за да се добави характер на вратата. Може да бъде добавено и декоративно стъкло. Понякога стоманените врати могат да ръждясат, което налага вратата предварително да се грундира от производителя и боядиса с висококачествена, подходяща боя като акрилна, маслена или полу-гланцова боя.

Енергийна ефективност

vhodna-vrata-bialaСтоманените врати задължително са с изолация. Тези врати не са скъпи и са идеален избор, когато не искаме да натоварваме бюджета. Закупуването на метална врата е по-евтин вариант от фибростъкло, тя е безопасна и надеждна. Вземете под внимание, че от време на време стоманените врати трябва да бъдат пребоядисвани, за да се предотврати ръждясване.

Входните метални врати ще са чудесен избор, ако търсите евтина врата, която може да се персонализира според вкуса ви, но няма да бъде добър изолатор. Вратите от фибростъкло са красиви, автентични, енергийно ефективни и сигурни. При комбинацията на всичко това се оказва, че това е най-добрият избор. По-високата цена със сигурност ще се отплати в дългосрочен план.