Архив на категория: firmi

Врати Борман от естествена дървесина

Високата цена на вратите Борман от естествена дървесина се дължи на това, че този материал се възобновява много бавно и се изчерпва бързо. Това е причината и за сравнително малкия пазарен дял на вратите от тази суровина.

Най-често използваните дървесни видове са широколистните бук, липа и дъб, както и иглолистните евкалипт, бял бор, канадска ела и северен смърч. Получава се различен и разнообразен рисунък на фризовете, чрез вертикални или хоризонтални изрязвания на ствола. Отделните парчета се сглобяват по желания начин и така се постига нужното изделие. Може да се включат и други елемента като метал, стъкло и т.н.

Повърхността на вратите Борман се обработва с лаково покритие или импрегнанти на водна основа. По този начин тя се запазва за по-дълго време и не се влияе от външните вредни влияния. Лакът може да бъде в различен цвят и да придаде определен нюанс, като не заличава естествения рисунък. Може да бъде и прозрачен, като по този начин се запазва естествения цвят на дървото.

Тук също има изключително полезни статии за вратите на Борман – успешния избор на добри врати, на добра цена!

Широколистната дървесина се обработва по-трудно от иглолистната. Тя е по-твърда и затова се използва по-рядко. Освен това на планетата има по-малки запаси от нея, което също влияе на количеството добив. Иглолистните гори са много по-разпространени и заемат цели пояси в някои географски ширини. Поради гореизброените факти, широколистната дървесина е с по-висока цена, която оказва влияние и на продуктите, произведени от нея. Вратите на Борман България, изработени от бук или дъб, са тройно по-скъпи от тези, направени от ела или бор.

Дървесината от евкалиптови дървета е най-екологичносъобразна. Те растат много бързо и имат по-голям ареал на местообитание. Освен това се използват и другите части на дървото в козметичната и медицинската промишленост. По този начин то се усвоява напълно, нещо, което е невъзможно при широколистната и иглолистната дървесина.

Фурнирът е тънък лист от естествена дървесина, който се получава от срязване на вече обработен дървесен труп. Шарката на фурнира зависи от посоката на рязане и е уникална за всеки един лист.

Естественият фурнир се използва масово при производството на врати, защото има добри естетически качества, а цената му е много изгодна. Много по-евтино е да се изработи фурнирована врата, отколкото такава от масивна дървесина. Именно поради това, от Борман предпочитат да предлагат този вид врати на клиентите си. Освен това, вратите с естествен фурнир на практика не се различават от гореспоменатите.

Фурнирът има и други предимства. Той е с универсално приложение и може да се поставя върху всякакви врати, независимо дали са от ПДЧ, МДФ или са блиндирани. По този начин те придобиват едно значително по-топло излъчване, а в помещението се придава допълнителен уют. Фурнирът може да бъде покриван с различни лакови покрития, които ще променят вида му, ако има нужда. Често се среща използването на високоустойчиви безцветни лакове, които го правят по-устойчив на външните влияния. Така дървото запазва естествения си вид и се предпазва от увреждания. Възможно е и нанасяне на по-тъмен лак, който ще подчертае рисунъка на дървото.

Фурнирът дава възможност за изработка на врати, които приличат на такива от скъпи дървесни видове като махагон, зебрано и др. Тяхната дървесина е много рядка и ценна, затова не се произвеждат масово. Има и дървесни видове, от които не може да се правят врати – ясен, череша, тик и др. С фурнир е възможно да се пресъздаде почти всичко. Освен това, той успешно се комбинира с други материали като метал, кожа, стъкло и т.н.

Естественият фурнир се обработва много лесно. Поддръжката му също не е никак сложна. Той е устойчив на надраскване и се уврежда много трудно, ако е с добро външно покритие. Не задържа миризми и замърсявания, почиства се лесно и има дълъг живот на експлоатация. Това са причините той да бъде толкова търсен и предпочитан. Не трябва да забравяме и ниската му цена – още една причина за неговата популярност.

 

Вратите – сърцето на вашия дом или офис

Сътворяването на подходяща атмосфера в дома или офиса минава през наличието на качествени външни и вътрешни врати. Последните имат своята специфика, за която ще говорим в тази статия, която сме написали специално за хората, на които им предстои обзавеждане. Дизайнерските елементи придават стил и уют на всяко помещение, за това не е достатъчно да имаме просто врата, а тя да е здрава и красива.

Истината е, че магазините бълват всякакви видове врати криещи своите специфики, позитивни и негативни страни. Няма значение дали става въпрос за входна метална врата или вътрешна дървена такава. Всичко зависи от вашето мнение и вкус, но нека все пак разгледаме последните оферти на пазара.

Днес има буквално всякакви стилове врати, като например супер актуалните MDF, HDF или масивно дърво. Според начина на използване те биват класически, антични, ренесансови и състарени. Прилагат се при различни видове помещения: домове, офиси, търговски обекти, заведения, институции и други.

Ако се спрете на интериорни врати, вие имате избор от вътрешни, външни, въртящи се, плъзгащи или летящи варианти. Всеки от тях е индивидуален и има различен начин на инсталация във вашите обекти. Цените също са разнообразни, така че ако търсите повече информация може да се обърнете към оторизирана фирма, каквато е Борман

. Ставайки дума за външни врати, то е ясно, че те трябва да ни предоставят максимална сигурност и устойчивост срещу взлом, атмосферни условия, вибрации и външен шум. Обикновено те са по-груби, направени от метал, но това не ги прави грозни, защото можете да селектирате всякакви облицовки.

Фирмата за врати и кухни в София. Качествените вътрешни и външни врати за хората!

Вътрешните дървени врати придават неустоим чар на стаите ви. На пазара ще откриете състарени модели с добавен ефект на проядени дървесни нотки, които радват окото и ни напомнят за старите времена. Качеството на тези продукти е доказано и вие няма да съжалявате за направената покупка.

Обикновено съвременните врати черпят вдъхновение от ретро интериорните дизайни и това не е просто някаква случайност. В миналото сме срещали куп изящни архитектурни шедьоври заслужаващи съответното внимание от страна на ваше величество клиентите.

Всичко, което пишем не се отнася само и единствено до вратите отварящи се навън и навътре. Модерните изработки на сгъваеми врати подходящи за домашни любимци и детски стаи също са доста актуални. Въртящите се типове врати пък са практични за обществените сгради, където преминават по много хора на ден.

В обобщение ще напишем, че вратата е фактор за дома и офиса, тя е в центъра на обзавеждането ви и прави впечатление на всеки ваш гост. Не я пренебрегвайте, а потърсете най-доброто решение за нуждите ви, сега на добри цени от Борман София.

 

Най-добрият начин да имате безупречно чисти прозорци

Всяка една домакиня се интересува живо от категоричния отговор на въпроса колко често трябва да се почистват прозорците.

Специалистите казват, че всичко зависи от самите потребители. Някои хора обичат да почистват прозорците си всяка седмица, а други са доволни, когато извикат професионален чистач да дойде и да почисти прозорците отвътре и отвън, от горе до долу, два пъти годишно. Това е едно от онези неща, които могат да се разделят на пролетно и есенно почистване.

Собственик на почистваща фирма твърди, че повечето му клиенти избират почистване два или три пъти в годината. Определено през пролетта след дългата зима има много поръчки, а след това през лятото или в края на есента преди празниците.

Трик: Специалистите казват, че е добре да избягвате почистването на прозорците в горещ, слънчев ден. Всичко изсъхва много по-бързо и така остават следи. Така че се препоръчва да го направите в облачен ден.

Първо най-важното

За да започнете, е важно да изчистите района около прозореца от завеси, дрънкулки и всички мебели, които може да ви попречат по време на почистването.

Една от големите грижи при почистване на прозорците е защитата на вашите подове и стени от вътрешната страна.

Лесни решения

След като районът е подготвен, специалистите съветват предварително да приготвите препаратите и да смесите разтвор от топла вода с малко сапун. Обикновено само една-две капки за литър е напълно достатъчно. След това вземете гъба и натъркайте прозорците докато се уверите, че е влязло в ъглите, чупките и пукнатините на прозореца. След това изчистете разтвора с гумена  чистачка и подсушете с чиста кърпа.

Съществуват много мнения за това как да се почистят прозорците без да се образуват пътечки по прозорците. Топла вода или студена? Оцет течен сапун? Вестник или хартиени кърпи?

Отговорът, разбира се, е очевиден, твърдят специалистите. „Няма правилен начин „. За изключително мръсни прозорци, добавете малко оцет или амоняк, така ще направите почистването по-лесно. Ако наистина има натрупване на мръсотия, оцетът ще направи отмиването й по-лесно.

Специалистите казват да се измият първо краищата на стъклото, изплакнете и след това измийте целия прозорец.

На следващо място, използвайте гумена чистачка, за да отстраните влагата, след това избършете с мека и чиста кърпа всеки няколко минавания с чистачката. За голям прозорец, използвайте голяма чистачка, с която да минете само с един замах. За  по-малките стъкла използвайте много по-малка гумена чистачка, подсушавайте след всеки няколко минавания.

За еднаквите по форма прозорци, намирането или създаването на специален размер гумена чистачка може да се окаже много по-удобно.

 

Френски врати

Какво е френска врата?

Френската врата е вид окачена врата, която обикновено се срещат като двойка, която се състои от леки дървени рамки на  големи панели от стъкло или друг прозрачен материал. Това позволява навлизането на много светлина в помещението и осигурява приятна, безпрепятствена гледка навън. Тези врати могат да бъдат намерени навсякъде по улиците на Париж и Рим, обикновено водят до балкон или тераса. Те също са известни и под наименованието френски прозорци, поради факта, че изглеждат и функционират подобно на стандартен прозорец.

Как функционират френските врати?

Френските врати функционират по същия начин, както другите окачени врати на панти. Тези врати са обикновено се отварят отвън навътре. Двойните френски врати обикновено са заключени с болтове в горната и долната част на всяко крило.

Светът на вратите Борман.

Къде се използват френски врати?

Френските врати намират приложение както вътре в домовете, така  и като външни врати, но най-често се използват, за да се улесни достъпа до малка градина, веранда или балкон. Френските врати често се използват като заместител на прозорци, тъй като те пропускат много светлина и не пречат на гледката по начина, по който масивните врати го правят.

Вратите, използвани като външни, са най-добре оборудвани с уплътняващи ленти, за да се предотврати нахлуване на вятър и протичане на дъжд в помещенията на дома. По същия начин, двойният стъклопакет или нискоемисийното стъкло могат да внесат съществена разлика в количеството топлина, което е позволено да влиза или да излиза от дома, точно както се случва с  конвенционалните прозорци.

Заради тяхната лека конструкция и материали, френските врати, изработени от обикновено стъкло, обикновено не предоставят достатъчно сигурност, за да бъдат използвани като основни входни врати. За тази цел, материали като закалено стъкло, плексиглас или лексан предлагат по-добра защита.

 

Какви варианти френски врати съществуват?

Точките на вариации при френските врати включват различни видове дървен материал и детайли, използвани за дограмата, като стъкло или друг прозрачен материал, който се употребява за панелите, и дали дограмата е боядисана или е оставена с естествения си вид. Най-често срещания и, разбира се, най-„традиционен“ цвят за дограмата е бялото, въпреки че това зависи изцяло от заобикалящия интериор.

 

 Предимства

Френските врати са много по-леки и предоставят невероятна гледка

Те са леки и ненатрапчиви

 

Недостатъци

Чупливата конструкция в сравнение с масивните врати, лесно се поврежда

Стъклото трябва да се почиства редовно

Изисква се голямо внимание по време на всякакви атмосферни влияния и природни бедствия

Единичните стъкла в панелите могат да пропуснат изтичане или влизане на топлината на дома.

 

Предимства и недостатъци на дървената входна врата Борман

Дървените врати внасят усещане за стил и красота. Може би това се дължи на тяхната естествено дървена структура, естественият им цвят, тежестта и издръжливостта, която притежават. Те представят вас и вашия дом в добра светлина. Ето няколко характеристики на дървените врати Борман, които трябва да знаете, преди да решите да си монтирате такава за входна.

Врати Борман – профил на фирмата в about.me – представяне на фирма Борман България на международния пазар на вратите.

Предимства

Както е отбелязано по-горе дървената структура е една от най-привлекателните характеристики на дървената външна врата. Както и при дървените мебели, съществуват множество варианти на дърво, измежду които да избирате, когато става въпрос за вашата входна врата. Можете да имате всичко, от модерен и елегантен бамбук или тик до традиционния дъб или махагон или дори винтидж кедър или заплетен бор – заедно с още много селекции, които попадат някъде по средата. Панели за врати, корнизи и всяко едно нещо за дома, може да бъде изработено в дървото. Можете също да персонализирате вратата си с цветен лак или боя. Цветният лак е доста популярен избор, който ви позволява да съхраните естествената структура на  дървото.

Повечето от тези входни врати на Борман са от масивна дървесина или разполагат с твърда дървесна конструкция, което означава, че имате врата с най- добрата издръжливост и изолация. Това ще допринесе не само за справяне с проблемите на сигурността, а и с икономията на енергия, също така може да съдейства за намаляване количеството на шума, което идва отвън.

Друго атрактивно качество на дървените врати при Борман е, че те могат да бъдат изработени по поръчка, за да паснат на всеки отвор или да се скъсят до определен размер. В тази връзка, дървото е материал, който лесно да се обработва и всичко може да бъде направено така, че да отговори на вашите нужди. Можете дори да сложите прозорчета или изрязано пространство за стъклени вложки при поръчкова врата.

Недостатъци

Дървените врати изискват грижи и поддръжка, за да се съхрани техният добър външен вид  и качество. Така например, те трябва да бъдат запечатани преди или непосредствено след монтажа. Ако не изпълните тази важна стъпка, те могат да абсорбира влагата, която може да предизвика деформиране или набъбване с течение на времето. Ще трябва да се запечатват на всеки няколко години. По същия начин, може да се наложи да се минават с лак или боя през  няколко години, защото може да се появят белези от нормално износване с течение на времето.

Има друго важно нещо, дървените врати, заради тежестта си, увисват с течение на времето. Това може да се избегне с рутинна поддръжка или обновяване на обкова и рамката.

 

Как да спестите пари при ремонт на кухнята?

Можете да спестите много средства от домашния бюджет, ако сами монтирате кухненските си шкафове. Можете да повикате и приятелите да помагат.

Свалете предварително всички вратички и чекмеджета, за да бъде по- лесно да се монтират и да се избегне повреждането им.

Дислокация на фирма Борман България – международно призната страница.

Ще имате нужда от молив, рулетка и нивелир, за да отбележете точното разположение на шкафовете по стените.

По-лесно се инсталират горните шкафове като започнете първо от ъгъла.

Мястото на висящите шкафове се определя спрямо разположението на долните шкафове.

За да успеете да направите точни разрези за електрическите контакти, намажете кутията на контакта с червило, притиснете я здраво към мястото, където ще се монтира. Червилото ще се отпечата на шкафа. Пробийте основната дупка и дооформете с ножовка.

При пазаруване на уреди, търсете модели, които се разполагат на пода. Не забравяйте да попитате търговеца за гаранцията. Той може да е готов да удължи гаранцията, ако позволите да направи монтажа.

Магазинът, от който купувате уредите може да прави отстъпка, ако вземете всичките си уреди от тях.

Разберете дали не се предлагат отстъпки от търговците на едро при проектиране, изработване и монтиране от тях на кухненски шкафове. Така ще можете да проектирате кухнята на мечтите си без да харчите много.

Идете директно на мястото, където режат плотове. Там цените са по-ниски, ще можете да изберете подходящия материал и да поръчате необходимия размер.

За да свалите кухненските шкафове, ги развийте от стената и ги издърпайте. Не използвайте чук, ще бъде много по-чисто и шкафовете ще могат да се използват повторно.

Преди да предприемете каквато и да била реконструкция в кухнята, помислете кое къде да разположите, за да ви е удобно бързо да достигате до всяка една ключова точка.

Не винаги скъпите кухненски мебели са най- добрите. Търсете шкафове от материал, който лесно се поддържа. Не забравяйте, че ще готвите там по цял ден. Не си създавайте допълнителни грижи, купувайки шкафове, изискващи специална поддръжка. Кухнята е и мястото, където цялото семейство прекарва по- голямата част от деня. Нали никак няма да ви е приятно да следите непрекъснато къде децата оставят неизядените шоколадови десерти и да тичате след тях ужасени, че ще останат трайни петна.

Направете кухнята райското кътче за семейството. Нека всеки се чувства чудесно там.

Отделете време и за избора на правилната мивка. Ако предвиждате използването на съдомиялна, не взимайте прекалено голяма мивка. И без това всичко ще влиза в съдомиялната.

Ако сами не можете да се справите с ремонтните работи в кухнята, намерете строителна фирма, която ще изпрати екип. Той ще се ангажира с ремонта и почистването.

 

Стомана или фибростъкло за входните врати?

При избора на входна врата, един от основните фактори, който трябва да се има предвид, е материала на вратата. Трите основни материала, които са най-популярни са дърво, стомана и фибростъкло. Всеки материал има своите предимства, а някои имат своите ограничения в размера, дизайна, поддръжката и т.н. Поради повечето предимства, които имат дървените врати, двата най-препоръчвани материала за входни врати са стоманата и фибростъклото.

Фибростъкло

vanshna-vhodna-vrataВратите от фибростъкло врати станаха доста модерни в последно време. Те имат доста предимства пред останалите. Фибростъклото е тънко, не изисква поддръжка и е енергийно ефективно. Входните врати от фибростъкло не се нуждаят от финален завършек на покритието и могат да бъдат съобразени с вашите нужди.

Външен вид и дизайн

Съществуват разнообразни модели входни врати от фибростъкло. Една от най-големите особености на тези врати е, че те могат да бъдат проектирани да изглеждат точно като дървена врата. Ако намерите добър производител на врати от фибростъкло, ще се убедите, че няма да можете да намерите разликата между една истинска дървена врата и дървена имитация от фибростъкло. Към вратата може да бъде добавено и декоративно стъкло, както и бордови и хоризонтални елементи във всякакъв стил, ако желаете.

Вратите в София и България – от Борман.

Енергийна ефективност

Ако търсите врата, която ще бъде енергийно ефективна, най-добрият избор е вратата от фибростъкло. Фибростъклото е най-добрият изолационен материал. Вратите от фибростъкло действат като изолационен фактор във вашия дом, като същевременно осигурява естетичен вид на лицето на дома ви.

Цена

Вратите от фибростъкло са по- скъпи от стоманените. Въпреки това, тези врати не се нуждаят от поддръжка и няма да се надраскат, повредят, ръждясат или деформират без значение колко време ги ползвате. Предимствата на фибростъклото в крайна сметка надминават всички други материали за врати, предлагани на пазара и са по- трайни от стоманата и дървото.

Стомана

Входните метални врати са известни с устойчивия си и здрав материал. Стоманата сама по себе си не е толкова голям изолатор и затова стоманените входни врати обикновено трябва да  са изолирани, когато се използват за жилища.

Външен вид и дизайн

Стоманените врати имат лъскаво лице и много приятен външен вид, когато са боядисани правилно. Те могат да имат панели, които са или щамповани, или с удебелени релефи, за да се добави характер на вратата. Може да бъде добавено и декоративно стъкло. Понякога стоманените врати могат да ръждясат, което налага вратата предварително да се грундира от производителя и боядиса с висококачествена, подходяща боя като акрилна, маслена или полу-гланцова боя.

Енергийна ефективност

vhodna-vrata-bialaСтоманените врати задължително са с изолация. Тези врати не са скъпи и са идеален избор, когато не искаме да натоварваме бюджета. Закупуването на метална врата е по-евтин вариант от фибростъкло, тя е безопасна и надеждна. Вземете под внимание, че от време на време стоманените врати трябва да бъдат пребоядисвани, за да се предотврати ръждясване.

Входните метални врати ще са чудесен избор, ако търсите евтина врата, която може да се персонализира според вкуса ви, но няма да бъде добър изолатор. Вратите от фибростъкло са красиви, автентични, енергийно ефективни и сигурни. При комбинацията на всичко това се оказва, че това е най-добрият избор. По-високата цена със сигурност ще се отплати в дългосрочен план.

 

За различните фирми за врати в София и как да се спрем на правилната…

София  е голям град и за съжаление, измами дебнат от всякъде. Дори най-незначителното ви действие или желание за такова може да приключи именно с такъв развой на събитията. Същото важи и когато се отравяте на пазар. А още по-сложно става, когато смятате да направите инвестиция за дома. За съжаление, в големия град има всякакви търговци и производители и не винаги ще подадете на най-надеждните сред тях. Нещо повече – шансът да бъдете измамени и голям и затова е добре да си отваряте очите на четири….

Врати в София, България. Предложенията на Борман.

interior-door-palma-classen Започнахме тази тема с идеята да ви обясним, че покупката на врата, макар и да ви изглежда лесна задача, може да се превърне в нещо сложно и дори непосилно. Различните фирми за врати в София са разположение из цялата й територия, но въпросът е накъде да се запътим, кой търговец или директен производител да изберем, за да може в крайна сметка да се сдобием с практични интериорни врати или наистина здрави, за каквито ги представят блиндирани врати. Ето нашите специални съвети относно това за какво да внимаваме, когато сме на път да променим външна врата за дома или всички вътрешни врати.

  1. Репутацията е на първо място

Всяка фирма неимоверно върви със своята репутация. Нито една фирма не може да страда от такава. Т.е. репутацията или ще е лоша, или ще е добра. Рекламата, между другото, наличието на такава и нейната бляскавост, не винаги е гаранция, че попадате на правилния производител. Точно обратното – в нередки случаи фирми, които предлагат вътрешни врати, например, дават купища пари за реклама именно, за да изчистят името си, т.е. да подобрят своята репутация, след като са подвели голям брой клиенти.

  1. Не питай старило, питай патило…

Или накратко, ако за първи път в живота си избирате блиндирани врати, например, най-добре е да се домогнете до съвет от близък, който наскоро е правил ремонт или пък човек, който се занимава било то с интериор, или със строителна дейност, с преработване на дървени материали, защото добре знаем, че повечето интериорни врати са изработени именно от дърво.

  1. Използвайте богатството от информация в интернет

Тук можете да намерите каквато и да е информация за почти отрицателно време. Нещо повече, ако доскоро сте ровили из мрежата за теми като интериор или ремонти, търсачката ви сама ще ви насочи към добри и подходящи фирми, занимаващи се именно с интериорни врати или каквито и да е други врати. Освен това – за разлика от рекламата – интернет като медия включва и богата реална, достоверна информация, т.е. такава, която идва директно от крайния потребител. Да ви припомняме ли за форума Бг-мама, в който жените обсъждат всичко – със сигурност, ще има и обширна тема относно различните фирми за врати в София. Тук ще намерите най-точната информация за това коя фирма се е представила добре и коя не.

  1. Конкретни предложения

И за да направим избора и инвестиция ви за врати още по-лесна и успешна, имаме и специално предложение за вас, а именно конкретна фирма, която може да отговори на очакванията ви. Спрете се на вратите на Борман Комерс. Това е изцяло българска фирма, която обаче работи с най-добрите световни и предимно европейски производители както на вътрешни врати, така и на външни врати.

Успех!

 

Шест причини да закупим интериорни врати за апартамент

Апартаментите ни са нашата крепост. В тях живеем, посрещаме гости и се наслаждаваме на сигурност, от която имаме нужда. Разбира се, за да имаме самочувствие е необходимо качествено обзавеждане, което включва пълна мебелировка съчетана с красиви врати.

interiorni-vrati

Качествени и добри интериорни врати на Porta Doors – Полша. Можете да ги видите в магазините Борман Комерс

Вратите са изключително важен елемент, който може и да не се асимилира веднага от посетителите на жилището, но със сигурност им оставя някакъв спомен за изкарването при вас. Освен това разделението на помещенията е важно и не трябва да се пренебрегва по никакъв начин от домакинствата.

Популярните видове врати в plurk.

Говорейки за интериорни врати ние имаме предвид такива от дърво, ПВЦ или стъкло, които да използвате за нуждите си. А сега ви представяме цели шест причини за покупка на красиви вътрешни врати за апартамента ви.

  1. Интериорната врата се слива с визията на дома ви. Тя цели асоцииране с цвета на останалите мебели и създаването на приятно усещане за всеки член на семейството. Дизайнът е водещ в тази ситуация и в негово име се купува съответния продукт.
  1. Дървените врати, стъклените и тези от ПВЦ ни обещават добра топлоизолация и не само. Някои от тях изолират външните шумове и ни предпазват от агресията на недобронамерени съседи.
  1. Стъклените интериорни врати например, осигуряват достатъчно светлина за помещенията ни, което ги прави изключително практични. Те могат да се комбинират с дървен материал и са в различни форми. Вие сте човека, който ще избира между грапави, матови, прозрачни и прочие варианти.
  1. В случай, че сте направили красиви подови настилки, стени и тавани в апартамента си, то не може да пропуснете вратите. Просто те трябва да се съединят със заобикалящата ви среда, за да се чувствате доволни.
  1. Сигурността е по-належаща за входните врати, но това далеч не означава, че липсва при вътрешните. Качественото заключване на определени помещения и трудното проникване в тях е от голямо значение.
  1. Нашият дом може да бъде по-уютен и пространствен благодарение на интериорни врати. Ето ви поредната причина да ги използвате, когато се налага. Не пестете пари от този така важен продукт, защото той ще отвори апартамента ви.

Това са само шест основателни причини да купите интериорни врати от фирма Борман Комерс, която се намира в град София. В нея ще получите пълна консултация относно необходимите ви продукти, както и много изненади, които със сигурност ще ви впечатлят.

Вътрешните врати са важни и не са просто поредната прищявка за домакинствата. Ако не сте подсигурили апартамента си с тях, то инвестирайте в този съществен фактор.

 

Повишете качеството на топлоизолацията с нова дограма

plazgashti vrati perfektniАко имате стара дограма, която пропуска вятър, студ и външни шумове, то вероятно е дошло време за нейната подмяна. Интеграцията на аргон във вашия стъклопакет е едно добро решение за прозорците ви, така че не го отлагайте дълго във времето ако искате да повишете качеството на топлоизолацията във вашия дом или офис.

Врати – интериорни и входни – Борман фирма във weebly.com

Използвайте нискоемисионни стъкла, за да подобрите топлоизолационните характеристики. Всяка съвременна дограма трябва да ви пази от проникване на студен въздух и конденз, а също така да гарантира добро шумоизолиране. Вие избирате дали ще се доверите на алуминиеви или PVC профили, като и двата варианта притежават редица положителни свойства.

Имайте предвид, че именно стъклопакетът е един от основните фактори при подмяна на дограмата ви. Общата площ на вратите или прозорците е над 80% стъклопакет, тъй че избирайте внимателно и направете нужната консултация със специалист. Обикновено големите фирми занимаващи се с продажба и монтаж на дограма ще ви упътят към точното решение за прозорци, които да паснат на вашия имот.

В случай, че запълните стъклопакета с аргон, то ще се радвате на добро остъкляване за максимално дълъг период от време. Аргонът представлява хим. елемент, инертен газ, който няма миризма, цвят и вкус. Той е напълно безвреден и се счита за най-често срещания благороден газ на планетата Земя.

Инвестирайте в газ Аргон, за да се радвате на по-добрата топлоизолация за много години напред. Разбира се, преди да пристъпите към тази стъпка се постарайте да получите още информация от производителите на дограма, които са компетентни в тази сфера.

Препоръчваме ви да закупите многокамерни профили, защото благодарение на тях увеличавате енергийната ефективност на жилището или работното ви място. Съвременните дограми са екологично чисти, издръжлива на всякакви атмосферни условия и не на последно място предоставят красив дизайн, който да краси всяко едно помещение.

Повишаването на нивото на топлоизолацията ще ви помогне да намалите сметките за електричество. Модерната дограма има задачата да запазва топлинната енергия във вашите обекти, без да се разхищава напразно. Именно за това подмяната на профилите ви гарантира спад на разходите и съответно подобряване на начина ви на живот.

Ясно е, че трябва да отбележим и елемента шумоизолация, понеже той е съществен за мнозина. Новата алуминиева или PVC дограма в комбинация с подходящ стъклопакет ще намали звуците идващи от транспортните средства и хората, така че да се отдадете на пълноценна почивка и релакс през свободното ви време.

Устойчивостта на дограмата срещу земетресения, градушки, снеговалежи и други е неизменна част при избора ви. Винаги съблюдавайте за тези качества, тъй като те се особено важни за всички нас. Стойностните профили издържат десетки години, без да се деформират или да загубят топлоизолационните си качества, което означава, че вие избивате дадените си пари по-бързо, отколкото сте очаквали.

В обобщение

Препоръчваме ви да изберете дограма от Борман, която идва с желания стъклопакет и дългосрочна гаранция при вас. Фирмата предлага достъпни цени и перфектно обслужване за клиентите включващи монтаж, демонтаж, сервизна поддръжка и безплатна консултация. Всичко, което ви остава да направите е да ни потърсите в интернет, за да поръчате новите си прозорци още днес.